Mike do takiej ślicznotki hmm może takie coś http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3487598335
Gdzie w Warszawie sprawdzić auto przed zakupem?
Zwiń
X
-
Gdzie w Warszawie sprawdzić auto przed zakupem?
Cześć, jestem w trakcie poszukiwania Octavii. Znalazlem jedną interesującą w Warszawie. Czy wszystkie polecane w innych wątkach tego działu serwisy będą ok i podejdą w poważny sposób do moich oczekiwań, czy są może takie, które zrobą to na przysłowiowe 'lapu capu'?
Macie jakieś doświadczenia w zakupie auta i sprawdzeniu go w ASO w Warszawie?
Możecie jakieś ASO polecić?
Z jakimi kosztami powinienem się liczyć?
Chciałbym sprawdzić wszystko od spraw technicznych, przez lakier, historie (sprzedający deklaruje ze auto jest serwisowane w ASO).
Dzięki za wszelką pomoc.
-
-
Co prawda nie w Warszawie, ale sprwadzałem w ASO i wykonali kompleksowo, rok temu w Bielsku - Białej kosztowało jeśli mnie pamięć nie myli 150 zł.
Sprawdzono powłokę lakierniczą, sprawdzono błędy zapisane w komputerze, ścieżka diagnostyczna z pomiarem amortyzatorów itd. No i oczywiście oględziny spodu auta, mechanik opisał jak laikowi co tam pod autem piszczy i było git.
Jak na ASO naprawdę się postarali.
Pytanie co tak naprawdę są w stanie zauważyć w takim ASO, oni tam raczej na codzień olej wymieniają. Lepiej by było podjechać do DGW albo Roberta z Mińska. Oni prędzej sprawdzą najistotniejsze miejsca i poszukają najczęściej spotykanych problemów, a i pewnie zrobią to taniej. Ale z tym może być problem bo oba warsztaty są dość daleko od Warszawy.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PuchaczCo prawda nie w Warszawie, ale sprwadzałem w ASO i wykonali kompleksowo, rok temu w Bielsku - Białej kosztowało jeśli mnie pamięć nie myli 150 zł.
Tutaj też kompleksowe badanie. Pani powiedziała, żeby zarezerwować sobie min. godzinę czasu, więc coś tam chyba sprawdzą. Hehe - mam skojarzenia z programem "Zakup kontrolowany".
Zamieszczone przez PuchaczPytanie co tak naprawdę są w stanie zauważyć w takim ASO, oni tam raczej na codzień olej wymieniają. Lepiej by było podjechać do DGW albo Roberta z Mińska. Oni prędzej sprawdzą najistotniejsze miejsca i poszukają najczęściej spotykanych problemów, a i pewnie zrobią to taniej. Ale z tym może być problem bo oba warsztaty są dość daleko od Warszawy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Prometeoskazany na ASO jestem.
zawsze możesz mimo wszystko i rzeczonych spróbowac sie namówić....z inszej mańki mozna i tak:
1. blacharka/lakiernia --> u Krzyska (gebek) w hondzie na parowcowej
2. trzewia tj. silnik i osprzęt --> ecu_performance na parowcowej
3. pozostała diagnostyka na ten przykład w autoplazie na popularnej (blisko) w części stacji diagnostycznej
....ale jak tam uważasz
w ramach ciekawostki ostatnio odbywałem jazdy testowe z miszczem_serwisu autoryzowanego, a rzecz tyczyła się generalnie sterowania turbosprężarką........nawet kabla nie przyniósł.....ale co miało byc załatwione, załatwione zostało.....>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
ja 3 dni temu kupowałem auto i też sprawdzałem w ASO.
Co prawda nie była to skoda tylko fiat ale dowiedziałem się tego co chciałem.
Cena 300 zł
ASO Fiat/KIA Ul. połczyńska róg dźwigowej
Cena 200 zł obejmuje: spr. auta pod względem technicznym (hamulce , zawieszenie, układ kierowniczy itd.)
Spr. powłoki lakierniczej prof. urządzeniem (gdzie malowane, gdzie szpachla, gdzie ORI)
Dodatkowo za 100 zł można auto podpiąć pod kompa i wtedy już wiemy wszystko.
Ja skorzystałem z tej opcji
Dowiedziałem się o historii serwisowej auta, jego autentycznym przebiegu. gdzie kupiony, co jak i gdzie wymieniane. jak z DPF'em , czy auto nadal ma wszystkie poduchy itd. itp.
Wydaje mi się że w skodzie zrobią ci to samo
Aha całe sprawdzanie auta ok 1,5-2 h z wypisywanie kwitów i co najważniejsze . ja przyszedłem jako szary człowiek z ulicy i w ciągu 5 min. auto było już na hali u diagnosty
Komentarz
-
-
Wszystkim wielkie dzięki za informacje. Wygląda na to, że praktycznie niezależnie od miejsca zamieszkania potencjalnego właściciela mojego nowego auta warsztat gdzie będę mógł sprawdzić auto znajdzie się bez problemu. To dobre wiadomości. Póki co szukam dalej czegoś ciekawego...
Raz jeszcze dziękuję! Oczywiście jeśli ktoś może coś polecić proszę pisać. Wiedza przyda się zarówno mi jak i innym użytkownikom stojącym przed zakupem auta...
Komentarz
-
Komentarz